Digitaalisen median myötä myös laitteet päivittyvät, ja kuluttajat vaativat yhä useampaa toimintoa helpottamaan arkeaan. Osa uusista keksinnöistä tulee olemaan hetkellisen suosion saaneita, myöhemmin unholaan jääneitä tähdenlentoja ja osa taas jää muuttamaan maailmaa vakituiseksi osaksi miljoonien ihmisten arkea. Tärkeintä uudessa tuotteessa on, että se täyttää aikaisemman tyhjiön tietyn tehtävän tai toiminnon kohdalta, ja että sen hankkiminen helpottaa arkea huomattavasti.

  • Sonos

Tämä musiikintoistojärjestelmä antaa käyttäjälleen mahdollisuuden hallita koko taloutensa musiikintoistoa yhden applikaation avulla. Vaikka tuote onkin hintava, käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä laatuun ja käyttäjäystävällisyyteen. Vaikka laitteita olisikin useampi, ne on helppo asentaa ja yhdistää kokonaisuudeksi ilman suurtakaan laitetuntemusta.

  • Samsung SmartThings

477625-smartthings-hubUutuutena ovat myös tuotteet joiden kanssa kuluttaja voi kommunikoida. Näihin kuuluvat esimerkiksi ovet, musiikkilaitteet, valot ja erilaiset hälytysjärjestelmät. Ongelmaksi kuitenkin nousevat laitteiden useat erilaiset mallit ja hallintaohjelmat. Samsung on kehittänyt yhden applikaation, johon lukuisia, myös eri merkkisiä laitteita voidaan yhdistää.

  • Digitsole-älypohjalliset

Nämä pohjalliset sekä lämmittävät jalkoja että laskevat askeleet sekä kalorikulutuksen. Bluetoothin avulla toimiva applikaatio voi myös määrittää lämmityksen vain toiselle jalalle. Vaikka keksinnöstä moni onkin innostunut, on pohjallisten korkea hinta haitannut massamyyntiä.

  • Älyvyö

Digitaalisuus on mahdollistanut monen tuotteen käytettävyyden parantumisen huimasti ja yhtenä esimerkkinä on suunnitelmissa oleva älyvyö. Vyö mukautuu käyttäjän asennon mukaan ja laajentuu käyttäjän elimistön mukana. Samalla vyö mittaa vyötärön kehitystä ja kertoo käyttäjän aktiviteettitason.

  • Älyvaaka keittiöön

Keittiöön on nyt tarjolla helpotusta kokeille. Drop Kitchen Scale vaaka ei ainoastaan mittaa tuotteiden painoa, vaan kertoo myös applikaation avulla useita erilaisia reseptejä tuotteelle. Lisäksi se muokkaa reseptin annostusta, mikäli jotain raaka-ainetta on liian vähän.

  • Pidä yhteyttä lemmikkiisi

Petcube sisältää pienen kameran, laserin ja kaksisuuntaisen audiojärjestelmän, jonka avulla omistajat voivat olla yhteydessä lemmikkiinsä milloin ja missä vain. Myös leikkiminen onnistuu laserin avulla, tosin lemmikin kiinnostuminen jahtaamaan punaista pistettä on riippuvainen myös eläimen luonteesta. Petcuben käytön voi myös jakaa, eli lemmikkien kanssa on mahdollista päästää leikkimään myös muita ihmisiä, esimerkiksi naapureita tai tuttavia.