college-2Koska digitaalisen median maailma muuttuu jatkuvasti, on alan ammattilaisten päivitettävä tietojaan ja taitojaan jatkuvasti. Ne, jotka haaveilevat ammatista digitaalisen median parissa, tai ne, jotka ovat aiheesta kiinnostuneet, joutuvat etsimään itselleen sopivan oppilaitoksen. Koska alan säännöt ja sisältö muuttuu jatkuvasti, on koulutuksen oltava tarpeeksi laadukasta täyttämään nämä tarpeet.

MIT

Yksi parhaimmista opiskelupaikoista on tutkimusten mukaan Massachusetts Institute of Technology, eli MIT. Koulu tarjoaa laadukasta opetusta kaikessa koulutuksessaan, ja se onkin maailmankuulu. Tähän kouluun on erittäin vaikea päästä; sisäänpääsyprosentti on noin 7,9. Se on myös yksi niistä kouluista, jotka pärjäävät maailmanlaajuisissa kilpailuissa erittäin hyvin. Vuosimaksut ovat kuitenkin korkeita, ja harvoin varsinkaan ensimmäisen vuoden opiskelijoille myönnetään apurahoja.

Koulusta kuitenkin valmistuu noin 93 prosenttia oppilaista, eli sisäänpääsyn jälkeen tulevaisuus näyttää jo valoisammalta. Valmistumiseen on tietenkin syynsä: yleensä työllistyttyä tämän koulun jälkeen vuosipalkka on huima.

Koulutuksen suhteen tarjotaan yli 48 eri linjaa, joista suosituimmat ovat matematiikka, konetekniikka ja tietojenkäsittelytiede. Yliopisto itsessään on erittäin suuri, ja opiskelijoista suurin osa on miehiä. Luokkakoot ovat erittäin pienet. Yleensä yhteen luokkaan mahtuu 2-9 oppilasta ja oppilaita on kahdeksan yhtä henkilökunnan jäsentä kohden koko kampuksella.

Northwestern yliopisto

Northwestern yliopistoon on myös erittäin vaikea päästä sisään, sisäänpääsyprosentti on vain hiukan korkeampi kuin MIT-koulussa, 13,1%. MITin tavoin opiskelijat ovat pärjänneet kansainvälisissä kokeissa erinomaisesti, mutta myös opiskelukustannukset ovat korkeat. Täälläkään ensimmäisen vuoden opiskelijoille ei jaeta apurahoja reilulla kädellä.

Koulutusten määrä on kuitenkin huomattavasti runsaampi, valittavana on 189 erilaista tutkintoa. Suosituimpia näistä ovat psykologia, ekonomia ja journalismi. Yliopisto itsessään on yksi suurimmista, siinä on yli 21 000 opiskelijaa. Sukupuolijakauma on tasainen ja luokkakoot ovat taaskin pienet, kahdesta yhdeksään opiskelijaan.

Carnegie Mellon yliopisto

Tässä koulussa sisäänpääsyprosentti on jo 24,6, mutta sisäänpääsykurssi on erittäin kilpailuhenkinen. Lukukausimaksut ovat tyyriit, eikä rahoitusta myöskään jaeta uusille opiskelijoille herkästi. 87 prosenttia opiskelijoista valmistuu koulusta, ja tämän jälkeiset virat tienaavat sopivan kokoisen palkkapussin työntekijälle.

Valittavana on 159 erilaista tutkintoa, joista suosituimpia ovat tietojenkäsittelytiede, sähkö- ja elektroniikkatiede ja konetekniikka.