World-Wide-WebInternetin verkossa hajautettuna toimiva hypertekstijärjestelmä on nimeltään World Wide Web, eli WWW. Tekstiä luetaan selaimen avulla ja selaimet etsivät web-palvelimilta dokumentteja, joita kutsutaan web-sivuiksi. Nämä esitetään selaimen näytöllä käyttäjälle. Joskus World Wide Webiä käytetään virheellisesti synonyymina internetille, mutta tämä on vain palvelu, joka toimii internetissä, kuten esimerkiksi sähköpostitkin.

Vuonna 1980 Tim Berners-Lee kehitti ENQUIRE ohjelman, joka toimi henkilökohtaisena tietokantana ihmisille ja ohjelmistomalleille. Samalla se toimi hypertekstin leikkikenttänä: jokainen uusi sivu tietoa tuli linkittää olemassa olevalle sivulle.

Vuonna 1989 Berners-Lee alkoi kehittelemään uutta, tehokkaampaa hypertekstijärjestelmää ja tämän lopputuloksena oli World Wide Web. Vuoden 1990 loppuun mennessä järjestelmä oli valmis, ja alkuun käyttäjät olivat enimmäkseen tieteellisten alojen osastoja sekä fysiikan laboratorioita. WWW:n nopeaa kasvua todistettiin esimerkiksi vuonna 1993. Vuoden alusta sivustojen määrä oli maailmanlaajuisesti vain viidenkymmenen tienoilla, kun taas loppuvuonna määrä oli ylittänyt 500 sivustoa.

Vuosien 1996-1998 välillä netin suosio oli noussut yritysten tietouteen, ja näkyvyyttä World Wide Webissä alettiin lisäämään. Samalla nähtiin mahdollisuudet e-tuotteiden myyntiin netin välityksellä. Myös piste-com-päätteen käyttö alkoi yleistyä, ja tämän pohjalta nousi monia uusia yrityksiä myymään tuotetta netissä. Vuoden 2000 jälkeen kourallinen yrityksistä pystyi tuottamaan palveluita, jotka nousivat suosioon käyttäjien keskuudessa. Näihin kuuluivat esimerkiksi lentoyhtiöiden varausjärjestelmät netissä, eBay– sekä Amazon-myyntisivustot ja Googlen hakukoneisto. Samalla alkoi myös sosiaalisten medioiden kehitys, esimerkiksi Facebookin ja MySpacen avulla, ja alkuun näiden sivustojen suosio kasvoikin erityisesti nuorten keskuudessa.

Vuonna 2002 julkaistiin Web 2.0, jonka tarkoitus oli luoda järjestelmästä entistä nopeampi, helppokäyttöisempi ja järjestelmällisempi, vastaamaan kasvavan käyttäjämäärän tarpeita. Samalla julkaistiin useita kaikille käyttäjille avoimia sivustoja kuten Wikipedia sekä Youtube. Erityisesti nettiyhteyksien nopeutuminen räjäytti videosisällön lisääntymisen useilla sivustoilla.

World Wide Webin historia on siis monivaiheinen, eikä monikaan uskonut sen kasvavan nykyiseen malliinsa alkuaikoina. Nykyään yhteiskunnat ovat täysin riippuvaisia sen palveluista ja toimivuudesta, joten vain aika tulee näyttämään, mihin suuntaan WWW kehittyy, ja kuinka sen vaikutukset tulevat muokkaamaan ja muovaamaan maailman kehitystä. Varmaa on, ettei kehitys tule hidastumaan pitkiin aikoihin.